Duurzaam bouwen, ECO²

Eigen huisvesting S. de Landasstraat 43 900m3
Bijzonderheden: energie nul woning
Opdrachtgever: Emile van Niekerk
Jaar: 2001

spoordonk tekenwerk

De term ECO-kwadraat, staat voor ECOlogisch verantwoord bouwen op een ECOnomisch verantwoorde manier. Met onze kennis op het gebied van duurzaam bouwen adviseren we de opdrachtgever om met Maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid bij het klimaat alsmede ECOnomisch verantwoord te bouwen gezien vanuit een bedrijfsmatig perspectief. Dit kan voor nieuwbouw zijn, maar ook voor bestaande bouw. Denk hierbij aan woningen, kantoren, scholen en ander maatschappelijk vastgoed. Naast de basis bouwkundige ervaring over luchtdicht en goedgeïsoleerd bouwen hebben we dan ook specifieke kennis op het gebied van warmtepompen, warmte terug winning(WTW) zonnecollectoren en photovoltarische (PV) panelen. Uiteraard begint duurzaamheid bij jezelf en is ons kantoor uitgerust met een warmtepomp en photovoltarische panelen waarbij we energieneutraal zijn.

EPA keuringen Sporthallen
Voor de gemeente ’s-Hertogenbosch hebben we in opdracht van de afdeling sport en recreatie 11 sporthallen gekeurd op het EPA maatregelenpakket. Hierbij hebben we de bestaande EPA rapportages tegen het licht gehouden en

1. Gymzaal Mozartlaan Rosmalen
2. Zwembad Kwekkelstijn Rosmalen
3. Gymzaal Mimosastraat Rosmalen
4. Sporthal De Hazelaar Rosmalen
5. Gymzaal Rijnstraat ‘s-Hertogenbosch
6. Sporthal De Schutskamp ‘s-Hertogenbosch
7. Gymzaal Weberstraat ’s-Hertogenbosch
8. Gymzaal De Hambaken ‘s-Hertogenbosch
9. Gymzaal Elzenstraat ‘s-Hertogenbosch
10. Tafeltenniscentrum Eerste Rompert ’s-Hertogenbosch
11. Gymzaal Eekbrouwersweg ‘s-Hertogenbosch
Opdrachtgever gemeente ’s-Hertogenbosch
Jaar 2012
Hazelaar sporthallen Schutskamp sporthallenPhotovoltarische panelen in de argrarische sector
Voor melkveehouderij Klompers hebben we een project begeleid met photovoltarische panelen op zijn stal. Een dergelijk project is wel gesubsidieerd. Dit was helaas zonder subsidie niet haalbaar.

Opdrachtgever Melkveehouderij Klompers
Jaar 2012
Klompers PV panelen Klompers PV panelen


Woningbouwproject ’t Rieshout in Zetten
Het project ’t Rieshout bestaat uit circa 250 woningen waarbij energie- en waterbeheer voorop staan. In het kader van duurzaam bouwen en energiebeheer zijn ruim 160 van de 250 woningen voorzien van het innovatieve ‘Itho Energiewoning concept’. Een comfortabel energiezuinige systeem, bestaande uit de Itho warmtepompen, warmteterugwinning uit ventilatielucht, HR-kappen, zonnecollectoren en individuele bodemwisselaars.
Op de bijlage ziet U het principe opstelling van de energiewoning. Ook ons kantoor annex woonhuis is met dit principe uitgerust. Met deze woonwijk is de publieksprijs Nationale Energie Toekomst trofee gewonnen. Op de foto ziet u Henk Seinen van Seinen Projectontwikkeling (rechts) ontving de NET-Trofee uit handen van mevrouw Bertram, directeur generaal Wonen van VROM (midden). Emile van Niekerk van Pepping Bouw (links) mocht de publieksprijs in ontvangst nemen.

energie woning t Rieshout winnen nettrofee